Tiszta vizet a pohárba

Tiszta vizet a pohárba

április 29, 2019 Blog 0

Tiszta vizet a pohárba?

Vizeink mikroműanyag szennyeződésemár itthon is égető probléma.

#fenntarthatóság#elkötelezett#közösfelelősségünk#jövővállalatai#teistehetszellene

Mi itt a kontinens közepén azt gondolhatjuk, hogy a mikroműanyagok problémája nem érint minket közvetlenül…de ez nem igaz!

Már évekkel ez előtt, a PET-Kupa csapatával együttműködve minden tavasszal több tonna műanyag hulladékot gyűjtöttünk össze a Felső-Tisza árteréből. A folyók árterét elborítják a víz által szállított szeméthalmok, melyek a meder falába beépülve, rétegződve mutatják a probléma valós súlyát. Azóta a mozgalom egyre több vállalatot mozgat meg, és gyűjtik a hulladékot hajókon, zsákokba. Már a folyóinkban és tavainkban is kimutathatóak a mikroműanyagok, melyet többek között a hazai Wessling Kft laboratóriumában is kimutattak.

 

Te is tehetsz ellene!

Hazánkban elérhető a szelektív hulladékgyűjtés. Ez óriási előrelépés, amit kötelességünk kihasználni. A megfelelő hulladékgazdélkodás mindannyiunk számára égetően fontos. Egyrészt a környezetünk tisztasága nemcsak esztétikailag, de egészségünk szempontjából is meghatározó, másrészt a hulladék nem szemét! A körkörös gazdaságban a hulladék mennyiségét csökkentjük és a keletkező hulladékot újrahasznosítjuk. Ebben mindenki részt vehet, és részt is kell vennie!

 

Az effecteam csapatával minden évben segítjük a folyók takarítását itthon és Szlovéniában is (ahol a digitáldetox túráinkat visszük). Sok cég vállalkozik arra, hogy a fenntartható vállalati célok jegyében, vagy akár azokon felül megtisztítsák környezetüket és érzékenyítsék dolgozóikat, a környéken élőket a probléma iránt. Mert ezt a problémát csak együtt, elkötleződéssel, együttműködéssel és megfelelő attitűddel tudjuk megoldani.

A jövő vállalatainak ereje és felelőssége

Hogyan használjuk fel erőforrásainkat? Folyamatinak megfelelnek a legmagasabb fenntarthatósági elvárásoknak? Programjaink túlmutatnak a hulladékgazdálkodási terven, a vízfelhasználás csökkentésén vagy az energiahasználat optimalizálásán? Visszadunk valamit a természetnek, a társadalomnak és a jövő nemzedékének? Fogyasztunk vagy teremtünk is?

Fenntarthatósági workshopjainkon fenntarthatósági térképezéssel tesszük láthatóvá, hol tartanak a vállalatok céljaik elérésében. Megmutatjuk azon területeket, ahol az elkötelezett munkavállalókkal többet is elérhetnének és akciócsoportokkal segítjük a programok implementálását. Körkörös gazdaság társasjátékunkkal mindenkit bevonunk a programba és játékosan adunk súlyt a környezetvédelem és a fenntartható gazdaság kérdéskörének.

Fenntarthatóság nélkül nincs jövő!

 

Fenntarthatóság

Kérje fenntarthatósági workshopokra vonatkozó ajánlatunkat az info@effecteam.eu címen