Motivált emberek

Hiszünk abban, hogy a motivált emberek és a motivált csapatok elengedhetetlenül fontosak a jövő vállalatai számára. Az emberi erőforrás az egyik legnagyobb érték.

A jövő vállalata

A jövő vállalatinak egyik legnagyobb kihívása lesz a megfelelő emberek megtalálása és a munkaerő megtartása. A munkaerőhiány és a magas fluktuáció által támasztott kihívásokra a Motivational Maps elképesztő hatékony módszert kínál. Ez a forradalmian új, tudományos kutatásokon alapuló ISO akkreditált rendszer egy egyszerűen kitölthető térkép alapján segít megérteni a saját, vagy akár a csapatunk motivátorait. Sokakat foglalkoztat ez a téma, de ezzel a módszerrel, egy pontos motivációs térkép ismeretében már egyértelműen láthatjuk azokat a megoldások, eszközöket melyekkel növelhető, fenntartható a motiváció.

Motivációs elemzés

motivational maps klaszter A motivációs térkép elmélete és módszertana azért is egyedülálló, mert mindenki számára könnyen értelmezhető, tiszta képet ad a motivációról. Könyen beilleszthető a coaching szemléletű vezetésbe. Egy olyan keretrendszert nyújt, melyben saját és a bennünket körülvevő emberek (kollégák, családtagok, barátok) motivátorait. A 3 fő kategóriába sorolt 9 motivátor bizonyos arányban mindannyiunkban megtalálható, ezek mértéke azonban mindenkiben más egyéni rajzolatot mutat, sőt életszakaszonként változik. Ezért a motivációs térkép pontos, aktuális képet ad a mozgatórugóinkról.

Csapat elemzés

Egy-egy csapat motivációs feltérképezése során az egyéni térképken felül képesek vagyunk elemezni egy egész csapat közös motivátorait. Látláthatóvá téve a csapat elakadásait, illetve lehetőségeit a hatékonyabb együttműködésre. Ez a módszer nagy segítséget jelent a vezetőknek abban, hogy megértsék a pénzen kívül még számtalan motivátor létezik. Esetenként a csapattagoknak sokkal fontosabb a kellemes környezet, egy nemesebb közös célért való tevékenykedés, a szakmai fórumokon történő elismerés, a szakmai vagy egyéni fejlődés lehetősége vagy a közös vállalati rendezvényeken a feltöltődés lehetősége. Ez a rendszer segít megoldani a bérfeszültség kérdését, az egyéni fejlesztés nehézségeit és soha nem látott mértékben képes növelni az elkötelezettséget és a hatékony együttműködést.

Az elemzés

A térkép elemzése és közös értelmezése után nyilvánvalóvá válnak az egyes személy “gyújtó pontjai” vagyis azok a lehetséges megoldások, területek, egyéni kihívások és feladatok, melyek képesek a maximumra növelni és folyamatosan magasan tartani a motivációs szintünket, mindennapi energiáinkat. Megérthetjük azokat a folyamatokat, tevékenységeket is, melyek mentén elfolyik az energiánk, feleslegesnek vagy esetleg demotiválónak éljük meg. Ennek megfelelően közösen tudunk kialakítani egy akció térképet/tervet, mely segíti az eligazodásunkat a mindennapjainkban.

“Jómagam azt hittem, hogy hosszú szakmai úttal a hátam mögött, számtalan nemzetközi vezetői pozícióban helytállva tudom mi motivál, sőt azt is a csapatomat és a kollégáimat mi motiválja. Nem így volt. Carole workshopján megértettem milyen széles eszköztára van a motivációnak. Milyen nagy a különbség a között, miben vagyunk jók és sikeresek és mi az ami igazán tölt bennünket, ami beindítja a hajtóműveket és a céljaink felé repít. Igazán inspiráló élmény, életre szóló tapasztalat! Szívből ajánlom minden vezetőnek.” 

Enyedi Márta, piacfejlesztési vezető, business coach

 

Vélemény, hozzászólás?