LEGO® SERIOUS PLAY_page

A LEGO® SERIOUS PLAY® módszer egy facilitált találkozó, kommunikáció és problémamegoldó folyamat, amelyen a résztvevők számos kérdésen keresztül vezetve, egyre mélyebben vizsgálják meg az  adott témát. Minden egyes résztvevő a saját 3D LEGO® modelljét választja a facilitátor kérdéseire válaszul, a speciálisan kiválasztott LEGO® elemekkel. Ezek a 3D modellek alapul szolgálnak a csoportos megbeszélésekhez, a tudásmegosztáshoz, a problémamegoldáshoz, valamint a döntéshozatalhoz.

A LEGO® SERIOUS PLAY® módszer olyan módszer, amely javítja, és feloldja a csoportproblémákat. A vizuális, hallási és kinesztiás képességek felhasználásával a Módszer megköveteli a résztvevők tanulását és hallgatását, és minden résztvevőnek hangot ad. Az eljárás megosztott nyelvként szolgál a kultúrától vagy pozíciótól függetlenül. Ez egy olyan módszer is, amelyhez képzett LEGO® SERIOUS PLAY® facilitátor szükséges.

A MEGBÍZHATÓSÁG ÉS A MEGBÍZOTT CÉLOK ELÉRÉSE

A LEGO® SERIOUS PLAY® anyagok és módszertan segítségével felkutathatja az emberek és világuk közötti kapcsolatokat és kapcsolatokat, megfigyelheti mind a belső, mind a külső dinamikát, megvizsgálhatja a különböző hipotetikus forgatókönyveket, és megismerheti a lehetőségeket.

Az elősegített találkozó során LEGO elemekkel a tájmodelleket építesz, amelyek történetkészítéssel és különböző lehetséges forgatókönyvek készítésével szolgálnak – egy olyan folyamat, amely elmélyíti a megértést, élesíti a betekintést és társadalmilag “kötvényeket” a csoporttal együtt, mivel ” játszik “együtt. A LEGO® SERIOUS PLAY® módszertan szabad és becsületes véleménycserére vezet. A fizikai és kézzelfogható konstrukció lehetővé teszi, hogy beszélgetéseket folytasson, anélkül, hogy félne a személyes érzelmektől. Meg fogjátok tapasztalni, hogy a valódi kérdések foglalkoznak, és végső soron képesek lesznek látni a dolgokat a kollégáinak szemével – és nézze át a képet a tiéden.

ALKALMAZÁSI EREDMÉNYEK

A LEGO® SERIOUS PLAY® módszer radikális, innovatív, tapasztalati folyamat, melynek célja az üzleti teljesítmény növelése. Ez azon a meggyőződésen alapul, hogy mindenki hozzájárulhat a vitához, a döntésekhez és az eredményekhez.

A LEGO® elemek használata lehetővé teszi, hogy gyors magassági parancsot készítsen a magra. A LEGO elemek katalizátorként működnek – és metaforák építésénél fogva olyan folyamatokat indítanak el, amelyekről valószínűleg korábban nem tudtak.

A műhely résztvevői készséggel kommunikálnak, hogy hatékonyabban kommunikáljanak, képessé tegyék könnyebben a képzelőerejüket, és munkájukkal nagyobb bizalommal, elkötelezettséggel és betekintéssel álljanak hozzá.

Eredeti szöveg: https://www.lego.com/en-us/seriousplay/the-method