Kalitkába zárt madár

Kalitkába zárt madár

március 19, 2019 Blog 0

Kalitkába zárt madár 

Az ablaknál állva bámul kifelé, a gyár mögötti szabad területen figyeli ahogy egy őz elugrál az erdő irányába….szadadság…

Az utóbbi időben kedvetlen és fáradt, jól végzi a munkáját, teljesíti az elvárásokat, pozitív visszajelzéseket kap, még a fizetését és a bonuszát is megemelték, de valahogy, valami nem jó.

 

Tudja, hogy ennél sokkal többre lenne képes, tudja, hogy a tervek visszafogottak és hogy a nagy lehetőség a lába előtt hever az egyik projektben…..de mégse megy. Úgy gondolja motivált, csak fáradt….én mást látok az adatokból.

A motivációs térképéből látom, hogy az alkotás és a szabadság fontos lenne számára, de jelenleg nincs kielégítve. Rákérdezek, beszélgetünk. Hogyan is lehetne szabad egy hatalmas multicégnél? – teszi fel a költői kérdést.

Minden szabályok közé van szorítva; keretek, rendszerek, korlátok erről szól a rendszer. Nem volt mindig így, de most ilyen a rendszer, és időközben, az elmúlt 11 év alatt ő is változott. Újra kinéz az ablakon és eszébe jut az iménti jelenet az őzzel….

Kutakodunk együtt, hogyan is lehetne mégis megtalálni, van-e módja, útja annak, hogy megélje a szabadságot, az alkotást? Váltani kellene, azt most nem szeretne, a család, a biztonság is fontos. Vagy itt is van lehetőség, a mostani életében lehet teret találni, hogy megélje a szabadságát? És aztán rátalálunk egy keskeny ösvényre, amin elindulhatunk, ezt szélesítjük, kanyarintjuk.

Néhány hét múlva mosolyog, amikor találkozunk. Egy kis projekttel büszkélkedik, ami nincs benne a tervében mégis nagyon fontos neki.

– Önszorgalom. Mondja és kortyol egyet a teájából.

– Elégedett vagy?

– Most igen, és energikus. Érdekes, hogy ez a felismerés hogyan szabadított fel bennem energiákat. És ez még csak az út eleje, mostmár tudom mire kell figyelnem, hogy megmaradjon a lendületem….és a többi projektem is jól halad, valahogy minden gördülékenyebb.

Magyarázza, hogyan kezdte, formálta, alkotta a kis projektet. Nem szólt bele senki, mert mások nem hittek benne, ő viszont igen. Energiát időt fektetett bele, és mindent a saját szájíze szerint alakított, beletette a tudása legjavát.

– Szép anyag lett belőle! – büszkélkedik. A partner, akivel dolgozik a projekten elégedett, egymást inspirálják a pilot projektben.

Én is vele örülök, jó látni az energikus, motivált embereket.