Hatékonyság és motiváció

„Senki sem a személyiségtípusa miatt
megy be reggelente dolgozni”

motiváció

motivation

Tudjuk a céljainkat, világos a stratégia, megvannak a képességeink, kiváló emberekkel dolgozunk, de akkor mi hiányzik ahhoz, hogy hatékonyan, lendületesen érjük el a céljainkat? Mi kell ahhoz, hogy gyorsan alkalmazkodjuk az újabb kihívásokhoz, hogyan tudjuk úgy a cél felé navigálni a csapatunkat, hogy mindenki elégedett legyen?
A motiváció a legfontosabb tényező ahhoz, hogy megteremtsük és fenntartsuk egy vállalaton, egy csapaton belül a hatékonyságot és sikeresek lehessünk. A motivációnk szintje, illetve a bennünk működő különböző motivátorok sajátosságai határozzák meg azt, hogyan működünk, mit tartunk fontosnak, mikor érezzük magunkat energikusnak, és mivel
vagyunk elégedettek. De hogyan lehet mérni, láthatóvá tenni ezt az emocionális energiát?

A térkép


A motivációs térkép egy akkreditált, tudományos alapokon megalkotott, nemzetközileg elismert eszköz, mely hihetetlen pontossággal térképezi fel az egyéni motivátorokat, azok milyenségét, szintjeit. Képes megmutatni azt, éppen mi az, ami fontos az életünkben, milyen feladatokat érzünk motiválónak, hogyan tudjuk képességeink legjavát adni. Minden térkép egyedi, egy az egymillióból, pontos, személyre szabott és aktuális. Ez sokat segít az egyéni coaching folyamatok menetében, irányok kijelölésében és az akcióterv kialakításában.
Az egyéni térképezés mellett csapattérképezéssel láthatóvá tehetjük azt is, hogy csapatokban hogyan működnek együtt a csapat tagjai, milyen feladatok mentén tudnak jól együttműködni és hol lehetnek azok a nehézségek, ahol elakad egy-egy projekt, feladat. A csapattérkép alapján hatékony, személyre szabott interaktív workshopok tarthatóak, melyek érthetővé teszik a csapat erősségeit és a fejlesztési pontokat, utat mutatnak a motiváció növeléséhez vagy megtartásához és segít az eredményes csapatok kialakításában.

A motivációs térképezés rendszere


A Motivational Maps® rendszere egy nagyon egyszerűen kitölthető on-line kérdőíven alapul, ami azonnal részletes elemzést ad az egyéni vagy csapat motivátorokról, illetve a motivációs szintről, erősségekről és elakadásokról. A riportot egy egyéni megbeszélés követ, ahol egy erre képzett motivációs-coach segítségével mélységeiben értelmezzük (a háttérdadatok alapján) a helyzetet és a megoldásokat. Ez a beszélgetés lehetőséget nyújt arra is, hogy a végén egy személyre szabott akciótervet alakítsunk ki, ami segít szinten tartani, növelni a motivációt, ami utat mutat a mindennapi munkavégzés során és segít hatékonyan és sikeresen dolgozni. A csapattérképezés nagyon népszerű vezetők körében, hiszen itt a tesztek kitöltése után azonnal készül egy csapat térkép, ami rendkívül pontosan rajzolja ki a
csapatdinamikát, forró pontokat és a hatékonyságnövelés lehetőségeit. A kiértékelés leghatékonyabb módja egy team-coaching vagy interaktív team-workshop, ahol saját élmények alapján lehet előre lendíteni a résztvevőket, és gyakorlatias eszközökkel segíteni a munkájukat.