Digital Detox program

Digital detox – Outdoor

A mindennap érkező információ áradat, a technológiai fejlődés folyamatosan befolyásolja nem csak az időbeosztásunkat, elvégzendő feladatainkat, hanem egyúttal viselkedésünket, mind önmagunk, mind pedig környezetünk felé. Az Effecteam Digital Detox program azt a szabadságot kínálja, mellyel:

 • növeli teljesítményét,
 • javul koncentrációképessége, fókusza,
 • kedélyállapota, hangulata kiegyensúlyozottabbá válik,
 • felfedezi, valamint új valódi emberi kapcsolatokat tud kialakítani,
 • csapatként megismerik egymást a tagok, magasabb minőségben tudnak kapcsolódni,
 • közös élmények kötik össze a tagokat,
 • nagymértékben növeli a kreativitást,
 • a szabadtéri, és fizikai erőfeszítés (mint például evezés) serkenti az agyműködést,
 • a közös élmények a testre is pozitív hatást fejtenek ki (endorfin),
 • a testtartás változik, tudatosabbá válik (hamarabb észleli, hogy megfelelően ül-e)
 • új értékeket találnak magukban és egymásban egyaránt.

A Digital Detox programunk úgy került kialakításra, hogy a különböző technikai eszközök igénybe vétele nélkül is jól érezzék magukat a csapatok, a kollégák. Az élmények mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk a csapatok fejlesztésére is.

A függőségek kialakulása – Hazai, – és világkörkép

A XXI. században hatalmas átalakuláson mentünk át: egyszerre van jelen még a Baby boom generáció, éppúgy, mint az X, az Y, a Z, és a legújabb, az Alpha (ez utóbbiba a 2010-től születettetek számítanak). Fontos hangsúlyozni ezt a sokszínűséget, mivel a digitális eszközök elterjedése a különböző korosztályoknál teljesen másképp csapódik le. Van, aki már beleszületett ezek elérhetőségébe, és van, aki pedig menetközben tanult bele használatukba, szükségszerűen és örömmel egyaránt.

Az okostelefonok, tabletek, laptoptok, és egyéb eszközök pedig nem csak földrajzilag hálózták be a Földet, hanem egyúttal a nap huszonnégy óráját is.

A Time Magazin (forrás: https://content.time.com/time/interactive/0,31813,2122187,00.html) egy korábbi kutatása azt mutatta ki, hogy az emberek, de legfőképp a fiatalabbak 30 percenként minimum megnézik telefonjukat. A 2016-os kutatás óta ez az arány csak nőtt. Nem csak, hogy folyamatosan használják, hanem nem is tudnak meglenni nélküle. Minden plusz értesítésre, információra „szükségük van”, nehogy lemaradjanak bármiről. A függőség következő szintje maga a technika, vagyis, hogy minden újításra, újdonságra igényt tartanak, legyen az egy applikáció, vagy éppen konkrét eszköz.

Itthon sem más a helyzet. A hazai körkép alapján minden korosztály akár egy teljes munkaidőt (8-9 órát!) használja telefonját, és legtöbben szintén annak közvetlen közelében hajtják álomra fejüket.

Effecteam Digital Detox

A Digital Detox tehát egy olyan lehetőséget teremt, hogy visszataláljon mind az egyén önmagához, mind pedig csapatszinten tudjon fejlődni, és valódi élményeken keresztül felfedezni erősségeiket. Egységet alkot, motivál, az eszközök hiánya pedig jelentős kreativitásnövelő tényező a résztvevők számára.

Több, mint tíz éves tapasztalattal, több száz program után bátran álltjuk, hogy napjaink egyik leghatásosabb tréningje.

Vélemény, hozzászólás?