A jövő munkavállalói

Ez mind én vagyok…veletek közösen

Mindannyian egyéniségek vagyunk, és így próbálunk kapcsolódni a közösseghez, csoportokhoz. A saját egyéniségünket szeretnénk megmutatni mindenben, amit csinálunk, a legjobbat adni magunkból. Szeretnénk, ha látnának, elfogadnának, befogadnának, ha a közös pontok mellett az egyéni értékek is láthatóvá válnának. A közösséghez a saját értékeinkkel járulhatnánk hozzá. Olyan helyre szeretnénk tartozni, melynek értékeivel, küldetésével, kultúrájával azonosulni tudunk. Ahol befogadottnak, elfogadottnak érezzük magunkat, ahol kiegyensúlyozottak és motiváltak vagyunk Ahol elégedettséget és megbecsülést kapunk. Ahol jól érezzük magunkat és azok lehetünk, akik mindig is szerettünk volna.

Legfontossabb maga az ember

A jövő munkavállalói egészen másképp gondolkodnak a munkahelyeről, a munkájukról az életükről, mint akár 5-10 évvel ez előtt tették. A vállalatok, cégek, közösségek legfontosabb erőforássa maga az ember, a közösséget alkotó egyének személyisége, értékei, tudása, attitűdje. A tudás, motiváció és elégedettség triumvirátus alapjaiban határozza meg a hatékonyságot és a munkavállalói elkötelezettséget, ezen keresztül pedig a vállalat teljesítményét.

A jövő munkavállalói elképesztően képzettek és informáltak, felvették a versenyt a gyorsan változó világgal. Hatkonyak, rugalmasan kezelik a kihívásokat, csapatjátékosok, folyamatosan és gyorsan tanulnak és fejlődnek, nyitottak, befogadóak és újszerűen látják a világot. De az elvárásaik is nagyok a munkaadókkal szemben, innovatív technikai hátteret igényelnek, azonalli megoldásokat akarnak, folyamatosan megújuló lehetőségekre és kihívásokra számítanak, és ha nem látnak sikereket, nem győzzük meg őket az értékekről, akkor már tovább is léptek a következő kihívás helyszínére.

Ők a jövő munkavállalói és ők a jövő fogyasztói is. Sokféle igénnyel, sokszínű személyiséggel, pontosan körülhatárolt érdeklődéssel, hobbival, szociális hálóval, gyors, pontos, kiemelkedő szolgáltatásokra, innovatív, megbízható termékeket keresve, ellentmondás nemtűrően képviselve saját igényeiket, amiket a jövő vállalatainak kell majd kielégítenie az éleződő versenyhelyzet és a megnövekedett társadalmi elvárások labirintusában.

4 pillér

A megoldás a 4 pillérben rejlik, ahol eredményes, motivált csapatok, dolgoznak innovatív projekteken, alkotnak fennatartható üzleti modelleket úgy, hogy a vásárlók és a dolgozók sokszínű igényeit is figyelembe veszik a munkafolyamatok során. Túl bonyolult? Dehogy!