4 pilléres megoldás

Ezért elengedhetetlen, hogy  ismerjük és értsük azt az emócionális energiát, amely a hajtóerőt adja a maximális teljesítményhez.  Az emberi erőforrás az egyik legnagyobb érték, az elégedett munkavállaló a legjobb befektetés. A pénzen túl temérdek ösztönző létzezik, amivel kollégáinkat motiválhatjuk magunk és saját maga érdekében. Melyik vállalat ne szeretné, ha teljesítményük  növekedne, a fluktuációt minimális szinten lehetne tartani és a munkavállalók a helyükön éreznék magukat?  Hogyan kerülhetjük el a kiégést, mitől érezhetjük energikusnak és kiegyensúlyozottnak magunkat? Mindenkiben megvan a motiváció gyökere, a legfontosabb, hogy tudjuk mi a legfontosabb számunkra és hogyan gyújtható meg a bennünk lévő tűz újra és újra. 
Ezekre a kérdésekre  kaphatunk válaszok a motivációs workshop vagy  motivációs egyéni coaching keretein belül.

A legtöbb cégnek ma már van valamilyen fenntarthatósági célkitűzése, esetleg résletes politikája is, mégis sokszor tapasztaljuk, hogy a célok nehezen, lassan valósulnak meg, vagy nem olyan formában, ahogy azt eredetileg tervezték. Az elkötelezettség, a motiváltság, a tettrekészség elengedhetetlen ahhoz, hogy egy nagyszabású, vagy akár egyszerűbb fenntarthatósági cél megvalósuljon. Ilyenkor ki kell lépnünk a komfort zónánkból, kreatív, újszerű megoldásokat kell találnunk a problémákra, új folyamatokat rendszereket kell bevezetnünk. Mindez lehetetlen egy jól kezelhető módszer nélkül, egy olyan térkép nélkül, amely segíti a saját és a csapatunk munkáját, mely gondoskodik arról, hogy megtartsuk a fókuszt, illetve segítséget nyújt a “hogyanban” ha már a céljaink megvannak – erre jó a fenntarthatósági térképezés és roadmap.

Egy-egy csapat, részleg vagy egy cég számtalan individum összessége, mindenki a saját attitűdjével, szokásaival, képességeivel és motivációjával érkezik nap mint nap a munkahelyére, mindennek illeszkednie kellene a csapatba, ainek részei vagyunk, vagy a vállalati kultúrába. Persze erre is van megoldás, hogy hétköznapok ne az emberek közötti különbségek elsimításáról, hanem a sikerekről, az eredményességről és a jó hangulatról szóljanak.
Személyiségünk, kultúrális hátterünk, jelenlegi élethelyzetünk, korunk, szokásaink mind befolyásolják a motivációinkat, kommunikációs stílusunkat, problémamegoldó képességünket. 

Ma nincs innováció kreativitás nélkül és ezen két dolog nélkül nincs fejlődés, kiemelkedés a hétköznapi szürkeségből. Az igazi innovációhoz azonban nem elég a meglévő alapokat továbbfejleszteni, gyökeresen új szemléletmód, megoldások kellenek.  De  nem feltétlenül kell messzire menni a kreativitásért, hiszen azokban az emberekben, akik a vállalatnál dolgoznak ott van a fejlődés és újítás utáni vágy, kreatívak, inspirációt keresnek, problémákat oldanak meg, új szemszögből látják a dolgokat. Hagyjuk hát őket kiteljesedni remek módszertanok segítségével.